Здравейте колеги. Смених автомобила от Ауди на Алфа 156 SW 2.4 jtd 136 магарета 2000г. Седмица след покупката на колата (и след обслужването), започна да премигва лампата за маслото (на загрял мотор). Когато я обслужвах сипах 5w40 manol (защото беше на аванта), фултъра е от 12лв (незнам марката или поне не я помня) + ролки и ремъци и термостат BEHR. Лампата светна и веднага при майсторите. Смениха ми маслото с 15w40 total, но проблема не се оправи. Утре ще им я закарам да сменят отново масления филтър, след което да измерим налягането на мотора. Искат да сменят и датчика за налягане на маслото. Въпроса е, че и те незнаят къде седи датчика за налягане на маслото. Някой от вас знае ли къде е точно този датчик и дали въобще проблема е в този филтър и датчик. Четох в една тема, че се намира от задната страна на мотора. Също така, когато я настъпя повече забива и светка червената дюза над лампата за маслото, но не винаги. Някъкви идей за този проблем също?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ниско налягане на маслото - 2.4 jtd
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alex_gsi Покажи съобщениеЗдравейте колеги. Смених автомобила от Ауди на Алфа 156 SW 2.4 jtd 136 магарета 2000г. Седмица след покупката на колата (и след обслужването), започна да премигва лампата за маслото (на загрял мотор). Когато я обслужвах сипах 5w40 manol (защото беше на аванта), фултъра е от 12лв (незнам марката или поне не я помня) + ролки и ремъци и термостат BEHR. Лампата светна и веднага при майсторите. Смениха ми маслото с 15w40 total, но проблема не се оправи. Утре ще им я закарам да сменят отново масления филтър, след което да измерим налягането на мотора. Искат да сменят и датчика за налягане на маслото. Въпроса е, че и те незнаят къде седи датчика за налягане на маслото. Някой от вас знае ли къде е точно този датчик и дали въобще проблема е в този филтър и датчик. Четох в една тема, че се намира от задната страна на мотора. Също така, когато я настъпя повече забива и светка червената дюза над лампата за маслото, но не винаги. Някъкви идей за този проблем също?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Ами аз вече съм решил при кой форумен майстор ще я закарам, но момчетата са ми обещали да замерят налягането утре. А така и така ще я карам, поне да сменят и филтъра, за да не се окаже че е скапан този с който съм сега. Надявам се да е от това проблема и след това да я карам при форумните майстори да видят аджеба защо тая кола забива.Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 136hp
Comment
-
Като чета първия пост ми се струва, че това е поредния "натъкмен" мотор за да може да бъде продаден.
Най-вероятно се касае за големи хлабини в лагерите на коляновия вал или в най-добрия случай - в маслената помпа.
Дано да греша.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от alex_gsi Покажи съобщениеАми аз вече съм решил при кой форумен майстор ще я закарам, но момчетата са ми обещали да замерят налягането утре. А така и така ще я карам, поне да сменят и филтъра, за да не се окаже че е скапан този с който съм сега. Надявам се да е от това проблема и след това да я карам при форумните майстори да видят аджеба защо тая кола забива.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
По добе смени сервиза бързо,аз го минах това вече.Дано да не е като при мен,но аз съм за основен от такива маистори на какви то си попаднал, че можеби е това можеби е онова.Ако я караш проверяваи нивото на маслото в двигатела непрекъснато,да не останеш без масло.
Comment
-
Първоначално публикувано от svat22 Покажи съобщениеПо добе смени сервиза бързо,аз го минах това вече.Дано да не е като при мен,но аз съм за основен от такива маистори на какви то си попаднал, че можеби е това можеби е онова.Ако я караш проверяваи нивото на маслото в двигатела непрекъснато,да не останеш без масло.sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++
Comment
-
Първоначално публикувано от aligator89 Покажи съобщениеспоред мен е било грешка да сипеш 5w40Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 136hp
Comment
-
Първоначално публикувано от aligator89 Покажи съобщениеспоред мен е било грешка да сипеш 5w40Първоначално публикувано от alex_gsi Покажи съобщениехубаво масло за без пари... сипано е поради втория показател
5W40 е перфектно. 15W40 е много плътно.
Как ще измерят налягането колега, като не знаят къде е датчика, а трябва да завъртят манометъра на неговото място?
Отивай при хората дето познават марката, че иначе много ще си патиш.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Не искам да съм черноглед и да съм лош предвестник, но като човек минал през "такова премигване на лампата" ще кажа, че почти винаги е породено от заминали лагери на коляновия вал, което не позволява да се качи налягането на маслото и оттам свети лампата. Първата проверка-откача се маслената магистрала на турбото и се запушва с болт със същия диаметър- 8 или 10мм беше по спомен. С 15W40 и запушени маслени магистрали на турбото, при здрави датчик единственото са лагери на коляновия вал. А там вече започва филма.
Чудно ми как са го направили да не свети при продажбата...
Между другото лампата свети при 0.5 бара на маслото. Смятай колко зле трябва да е, за да падне под това, при положение, че на свободен ход трябва да е поне 1.5-2 бара
Късмет и дано не съм правSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщениеНе искам да съм черноглед и да съм лош предвестник, но като човек минал през "такова премигване на лампата" ще кажа, че почти винаги е породено от заминали лагери на коляновия вал, което не позволява да се качи налягането на маслото и оттам свети лампата. Първата проверка-откача се маслената магистрала на турбото и се запушва с болт със същия диаметър- 8 или 10мм беше по спомен. С 15W40 и запушени маслени магистрали на турбото, при здрави датчик единственото са лагери на коляновия вал. А там вече започва филма.
Чудно ми как са го направили да не свети при продажбата...
Между другото лампата свети при 0.5 бара на маслото. Смятай колко зле трябва да е, за да падне под това, при положение, че на свободен ход трябва да е поне 1.5-2 бара
Късмет и дано не съм прав156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment